Individuele therapie

Therapie zie ik als samen op weg gaan (door te delen), een proces naar “worden wie je bent”.(naar helen). Het doel is om weer krachtig en met plezier op je eigen benen te staan ( om je gevoelens, verstand en handelen meer op elkaar af te stemmen).

Tijdens dit proces sluit ik zoveel mogelijk aan bij jouw belevingswereld en probeer ik door te "spiegelen" en te "confronteren" het inzicht in jezelf te vergroten. De mens leeft en ontwikkelt zich in relatie met anderen en "het andere" (natuur, geloof, en dergelijke). Het is van belang de manier te onderzoeken waarop jij contact maakt met je omgeving. Zo kun je ontdekken hoe jouw persoonlijke ontwikkeling vorm krijgt binnen dit contact en deze relaties.

Voelen en denken zijn twee belangrijke begrippen in ons bestaan. In onze cultuur is bij veel mensen de verbinding met hun gevoelswereld niet op niveau. Ze zitten gevangen in piekeren en zijn deels afgesloten van hun emotionele en lichamelijke ervaringen. Deze laatste doen zich vaak alleen nog voor in de vorm van pijn of andere lichamelijke klachten.

Eén van de methoden van werken is het contact met de emotionele "binnenwereld" herstellen via lichamelijk gewaarzijn, zodat levenslust en vitaliteit worden hersteld. Voor dit herstel is het van belang dat je inzicht krijgt in patronen die je jezelf hebt aangeleerd in het omgaan met de "buitenwereld". Je moet ontdekken dat je daarin keuzes kunt maken, keuzes die bij je passen. Zo zul je beter in staat zijn om jouw verantwoordelijkheid te nemen voor je handelen.